KLM Equipment Services (KES) is een onafhankelijke dochtermaatschappij van KLM Royal Dutch Airlines. Wij zetten onze expertise en ervaring op het gebied van Ground Support Equipment in voor grote en kleine spelers in de luchtvaartindustrie. Vanuit onze thuisbasis op Amsterdam Airport Schiphol zorgen wij voor de verkoop, verhuur en het onderhoud van alle soorten voertuigen en equipment.

Ground Support Equipment, hét smeermiddel van alle logistieke processen

KLM Equipment Services verzorgt het onderhoud van materieel dat wordt gebruikt tijdens de afhandeling van een toestel aan de grond, Ground Support Equipment (GSE). GSE is de onmisbare schakel in alle logistieke processen op een luchthaven. In totaal onderhouden wij zo’n 1.500 gemotoriseerde en 750 ongemotoriseerde voertuigen van onder andere KLM Ground Services, KLM Cargo, KLM Engineering & Maintenance, KLM Catering Services, Martinair en Transavia.

Complex onderhoudswerk

Wij onderhouden een grote diversiteit aan voertuigen op de luchthaven. Het onderhoudswerk kan zeer complex zijn, omdat er van veel voertuigen maar enkele exemplaren op Schiphol opereren. KLM Equipment Services heeft hiervoor alle expertise in huis. Naast het onderhoud voorziet KLM Equipment Services ook alle voertuigen van brandstof, dit gebeurt bij het vaste tankstation op de G-buffer of met onze eigen tankauto's.

Milieudienst

De milieudienst van KLM Equipment Services zorgt voor het opruimen van alle lekkages (‘spills’) van schadelijke vloeistoffen op Amsterdam Airport Schiphol.