Over ons

Over KLM Equipment Services

KLM Equipment Services (KES) is een onafhankelijke dochtermaatschappij van KLM Royal Dutch Airlines. Wij zetten onze expertise en ervaring op het gebied van Ground Support Equipment in voor grote en kleine spelers in de luchtvaartindustrie. Vanuit onze thuisbasis op Amsterdam Airport Schiphol zorgen wij voor de verkoopverhuur en het onderhoud van alle soorten voertuigen en equipment.

KLM Equipment Services verzorgt het onderhoud van materieel dat wordt gebruikt tijdens de afhandeling van een toestel aan de grond. GSE is de onmisbare schakel in alle logistieke processen op een luchthaven. In totaal onderhouden wij zo’n 1.500 gemotoriseerde en 750 ongemotoriseerde voertuigen van onder andere KLM Ground Services, KLM Cargo, KLM Engineering & Maintenance, KLM Catering Services, Martinair en Transavia.

Naast het onderhoud voorziet KLM Equipment Services ook voertuigen van brandstof. Dit gebeurt bij het vaste tankstation op de G-buffer of met onze eigen tankauto’s. De milieudienst van KLM Equipment Services zorgt voor het opruimen van lekkages (‘spills’) van schadelijke vloeistoffen op Amsterdam Airport Schiphol.

Onze missie

Ground Support Equipment heeft een bijzondere plek op Schiphol. Reizigers en luchtvracht zijn elke dag weer afhankelijk van dit rijdende materieel op het platform. Wij zorgen ervoor dat de luchtvaartindustrie kan rekenen op de meest betrouwbare, duurzame en kosten-efficiënte oplossingen voor Ground Support Equipment. Zodat u uw reizende klanten of vracht met een gerust hart op tijd de wereld over kunt sturen. 

We supply the aviation industry with the most reliable, sustainable and cost-efficient GSE solutions

Onze visie

In de luchtvaart is stilstand gelijk aan achteruitgang. Ook op het gebied van Ground Support Equipment is veel te halen. Wij gaan voor het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor Ground Support Equipment. En willen hierin leidend en innovatief  zijn. Dagelijks zijn wij in overleg met alle partijen op Schiphol die met GSE te maken hebben. En zorgen we ervoor dat afhandeling op een duurzame en verantwoorde manier gebeurt. Nu, maar ook zeker in de toekomst. 

Dit brengen wij dagelijks in de praktijk door met onze klanten en partners voorop te lopen in de verduurzaming van al het GSE op het platform. Voorbeelden hiervan zijn de elektrificatie van (vracht)loaders of de vervanging van diesel Ground Power Units naar elektrische varianten.

To be a leading and innovative provider of GSE solutions”

Bedrijfshistorie

Al meer dan 70 jaar verzorgt KLM Equipment Services het onderhoud van al het materieel op de luchthaven.

In de jaren ‘40 deden we dat onder de naam OTOG, Onderhoud Technische Outillage Gereedschap, later werd dat Intern Transport Materieel (ITM). Eind jaren tachtig veranderde de naam in Onderhoud Grondmaterieel (OG).

Vanaf augustus 1992 opereren we onder de naam KLM Equipment Services (KES) als zelfstandige dochter van KLM NV.

In 2010 is ook Equipment Techno Services (ETS) onderdeel van de organisatie geworden.

In 2022 vieren we ons jubileum. Ons bedrijf bestaat in de huidige vorm en met de huidige naam 30 jaar!

KLM Equipment Services

Bezoekadres
Pakhuisstraat 1
1118 DJ Luchthaven Schiphol
Nederland

Contactgegevens
Telefoon: +31 (0) 20 6490649
Fax: +31 (0) 20 6493199
Mail: info@kes-gse.nl

Post adres
Postbus 7700 (SPL/TN)
1117 ZL Luchthaven Schiphol
Nederland